Pages

Labels

29 Eylül 2016 Perşembe

Boston

Amerika Tarihi'nin başladığı,'Üniversite Cenneti', dinamik bir liman şehri!
Boston Limanı
 Boston, ABD'nin kuzeydoğu ucunda bulunan Massachusets Eyaleti'nin başkenti ve büyük bir liman şehri. 1630 yılında Amerika'nın yerlileri tarafından kurulmuş olan ABD'nin en eski ve varlıklı şehirlerinden biri olarak biliniyor. Bu nedenle, Amerika tarihinin Boston'da başladığı söyleniyor.


Harvard Üniversitesi

'Massachusetts Institute of Technology'
MIT Üniversitesi
Boston’un bir başka özelliği de "üniversiteler cenneti" olması. Şehirin Cambridge Bölgesi’nde dünya çapında kendini kanıtlamış olan Harvard Üniversitesi,MIT (Massachusetts Institute of Technology) bulunmaktadır. Bunun yanında, şehrin çeşitli bölgelerinde Berklee College of Music, Boston Üniversitesi, Northeastern Üniversitesi gibi diğer  alanlarda eğitim veren yaklaşık 50 tane üniversite bulunmakta. Bu sebeple, şehrin hemen her yerinde dünyanın neredeyse her bölgesinden öğrencilere rastlamak mümkün. 


'Public Garden'
Halk Bahçesi

'Public Garden'
Halk Bahçesi

'Boston Common Frog Pond'
Boston Meydanı'ndaki Kurbağa Havuzu
Boston'da bir çok park ve bahçe olması özelliği ile dikkat çekiyor. Özellikle yaz dönemi boyunca, bu geniş alanlarda festivaller düzenleniyor. Bu nedenle, açık havanın tadını geç saatlere kadar çıkartabiliyorsunuz. Bu anlamda çocuklar da yaza,açık havaya ve eğlenceye doyuyorlar.
Boston’daki gezimiz, biraz uzun olduğu için aşağıdaki bölgelere ayırarak, kızımın ilgisini çeken yerler üzerinde durmayı planlıyorum.
Boston-Turlar
Boston-Müzeler
Boston-Parklar & Meydanlar
Boston-Üniversiteler & Kütüphaneler
Boston-Etkinlikler & Festivaller
Boston-Doğa Aktiviteleri & Spor
Boston-Alışveriş Merkezleri

0 yorum:

Yorum Gönder