Pages

Labels

29 Eylül 2016 Perşembe

Boston - Etkinlikler & Festivaller

'4th of July'
4 Temmuz 
Amerikan Bağımsızlık Günü

Hatch Shell Konser Alanı
 Amerika'nın, İngiltere Birleşik Krallığı'ndan 4 Temmuz 1776'da bağımsızlığını kazanması sebebiyle, 4 Temmuz günü Amerikan Bağımsızlık Günü olarak kutlanıyor. Boston'da bulunduğumuz dönemde, bizim de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü etkinliklerine katılma imkanımız oldu. Bağımsızlık Günü akşamı verilecek olan konseri veya havai fişek gösterisini izlemek isteyenler, erken saatlerde yer tutmaya geliyorlar.Yanlarında da gün boyunca yiyebilecekleri malzemeleri getiriyorlar, çünkü etkinlik bir piknik havasında geçiyor. Bağımsızlık Günü, Charles Nehri'nin kıyısında bulunan Esplanade denilen bölgede kutlanıyor. Kutlama alanına büyük sırt çantaları ve alkol kesinlikle alınmıyor. Kutlama alanına girişte çok geniş bir güvenlik kontrolü var. Yetkililer tarafından verilen büyük poşetlere çantalarınız boşaltılıyor, x-ray cihazlarından geçiriliyor. İçeriye dışarıdan getirmiş olduğunuz su şişesi bile alınmıyor. Ama içeride içecek ve yiyecek alabileceğiniz tesisler kurulmuş. Charles Nehri kıyısında düzenlendiği için, boyuna uzun bir alandan söz ediyoruz. Bundan dolayı, güvenlik kontrol alanlarını birkaç bölüme ayırmışlar. Bir güvenlik alanından geçen kişiye, o bölgeyi temsil eden renkte bilezik takılıyor. Başka bir bölgeye geçmek isterseniz, tekrar güvenlik kontrolünden geçmeniz gerekiyor. Bu nedenle, etkinlikte bulunmak istediğiniz bölgeyi iyi belirlemeniz gerekiyor. Biz, konseri dinlemek istediğimiz için, Esplanade bölgesindeki Hatch Shell denilen Konser Alanına yakın olmayı tercih ettik. Çantalarımızı boşalttıkları poşeti de, aniden bastıran yağmur nedeni ile bakın nasıl kullandık:)
Konser'i beklerken aniden bastıran yağmurdan korunma şeklimiz
'Boston Summer Arts Weekend'
Boston'da haftasonu düzenlenen Sanat Etkinliği

Boston Summer Arts Weekend
Boston'da Temmuz ayının son hafta sonunda düzenlenen Boston Summer Arts Weekend etkinliği kapsamında, biz de Handel and Hadyn Society topluluğunun Back Bay semtinin Copley Meydanı'ndaki konserine katıldık. Bu meydan, Boston'un en bilinen meydanlarından bir tanesi. Meydanda Trinity Episcopal Kilisesi, meydanın tam karşısında ise Boston Halk kütüphanesi bulunmakta. Meydan, genellikle çeşitli konserlere, festivallere,yerel pazarlara ev sahipliği yaptığı için, her zaman çok hareketli. Public Garden (Halk Parkı), Newbury Caddesi, Prudential Center, Esplanade gibi yerlere yürüme mesafesinde. 
NASA'nın düzenlediği sergiden bir fotoğraf
Copley Meydanı'ndaki Havuz
*Bir etkinlik zamanında havuz boşaltılıyor.
Etkinlik sırasında görevli bir atlı polis
Copley Meydanı'ndan Halk Kütüphanesi Manzarası
Copley Meydanı'nda düzenlenen bir çocuk festivali

Boston Meydan Festivali


Temmuz ayının ortalarında Boston Common denilen Boston Meydanı'nda düzenlenen festival, Anadolu Ateşi'nin muhteşem açılış dansı başladı ve beş gün boyunca sürdü. Her yaz aynı festivalin düzenlenip düzenlenmediği konusunda bir bilgim olmasa da benzerlerinin yine bu bölgede düzenlendiğini tahmin ediyorum. Çünkü, Boston muhteşem bahçeleri ve parkları ile  yazın bir festivaller şehri haline geliyor. Sabah saatlerinde çocuklara yönelik, tiyatro, pandomim ve dans gösterileri bir çok etkinlik düzenleniyor. Ama sadece çocuklara yönelik değil, yetişkinlere yönelik de bir çok etkinliğe katılabiliyorsunuz. Bunun için, meydanda bir çok yere koyulan festival planını incelemekte fayda var.

Festival Planı

Festival kapsamında çocuklar için oluşturulmuş oyun alanı
Konser Alanı

Pandomim Gösterisi


0 yorum:

Yorum Gönder