Pages

Labels

29 Eylül 2016 Perşembe

Boston - Parklar


ESPLANADE ÇOCUK PARKI
 Esplanade, Charles Nehri'nin kenarına kurulmuş, Boston Üniversitesi Köprüsü'nden Boston Bilim Müzesine kadar uzanan yaklaşık 5 km'lik bir alan. Parka girebilmek için 8 tane ayrı yaya girişi yapılmış. Parkın içerisinde park alanı olmadığı için, yürüyerek, bisikletle veya en yakın metro ile gelmenizi tavsiye ederim. Girişleri ve metro çıkışlarını buradaki web sitesinden de kontrol edebilirsiniz. Tam karşı kıyısında, MIT (Massachusetts Institude of Technology) Üniversitesinin kampüsünü görebiliyorsunuz. Bu nedenle, erken saatlerde, buraya geldiğinizde koşu ve yürüyüş yapan, bisiklete binen, köpeğini gezdiren bir çok öğrenci ile karşılaşmanız mümkün.
Esplanade'da 4th of July (Amerikan Bağımsızlık Günü) başta olmak üzere bir çok konserler, festivaller, etkinlikler düzenleniyor. Bunun dışında, sizin de aileniz veya arkadaşlarınızla gidip piknik yapabileceğiniz harika bir alan. 
Biz, tabiiki burada en çok Esplanade çocuk parkını ve açık havada düzenlenen sinemaları izlemeyi çok sevdik. Açık hava sinemaları, daha çok çocuklara yönelik oluyor veya bizim ilgi alanımız o  yönde olduğu için diğerlerine dikkat etmemiş de olabiliriz.:) Akşam saat 21:00 gibi başlayıp 22:00 gibi bitiyor. Fakat eğer önlerden yer kapmak istiyorsanız, biraz erken gelip yer kapmanızı öneririm. Yer derken öyle sinema koltuğu gibi falan da düşünmeyin, yiyeceğinizi içeceğinizi yanınıza alıp çimlere de bir örtü serip yayılıyorsunuz. Herkes gayet rahat bir şekilde piknik modunda filmini izliyor. Biz gerçekten çok eğlendik, yanımızdakilerle de arkadaş olup, ikinci hafta da beraber izlemek üzere yeniden sözleştik.

Esplanade Çocuk Parkı
Esplanade Çocuk Parkı
Açık hava sinema öncesi
Açık hava sinema öncesi kudurmaca
Açık hava sinema öncesi piknik
Açık hava sinema vakti
'Ayı Paddington'

Amerika'daki ilk botanik parkı 1837 yılında kurulan  'Public Garden' 
 Public Garden (Halk Parkı), Amerika'daki ilk botanik halk parkı olması özelliği ile 1634 yılında Amerika'nın ilk halk parkı olarak yapılan Boston Common (Boston Meydanı)'dan ayrılmakta. Günümüzde de bu iki parkı sadece bir cadde ayırmakta. Gerçekten de, Public Garden (Halk Parkı), çiçek ve ağaç çeşitliliği ile dikkat çekmekte. 
Biz, parkı genelde piknik yapmak veya Boston Common tarafındaki çocuk parkına giderken dinlenmek için kullanıyorduk. Parktaki yeşillikler arasında bir göletin olmasının yanında, gölete giren ördek ve kuğuları izlemek, her yerde dolaşan sincaplara fıstık vermek bize zevk veriyordu. Biz, göletteki Kuğu Botlarına 'Swan Boat' binmeyerek izlemeyi tercih ettik. Siz binmeyi tercih edebilirsiniz diye, aşağıda web sitesini vereceğim, oradan da inceleyebilirsiniz.
Minik bir arkadaş,diğer minik arkadaştan fıstık bekliyor
'Make Way for Ducklings' adlı çocuk kitabının yazarı Robert McCloskey anısına yapılmış Mrs. Mallard (anne ördek) ve 8 yavrusu ( Jack,Kack,Lack,Mack,Nack,Ouack,Pack ve Quack) heykelleri
*Hikayede, Mrs. Mallard ve küçük yavruların Public Garden'a ulaşma maceraları anlatılıyor.
Yetişkin: $3.50
Çocuk (2-15 yaş): $2
Tur Süresi:12-15 dakika
Gün batımında sokak çalgıcılarının müzikleri eşliğinde,
 köprünün manzarası bir harika oluyor.

'BOSTON COMMON' 
BOSTON MEYDANI

'Boston Common' Boston Meydanı, 1634 yılında kurulan en eski Amerikan halk parkı. Tremont, Park,Beacon,Charles ve Bolyston Caddeleri arasına kurulmuş geniş bir alanı kapsamakta.
Günümüzde, içerisinde büyük açık hava etkinlikleri, konserler düzenlenmekte.
Frog Pond (Kurbağa havuzunda, yazı fiskiye ile çocuklar serinlemekte;kışın ise içinde oluşan buzda buz pateni yapabilmekteler.
Biz de bu fiskiyeden olabildiğince serinlemeyi tercih edenler arasındaydık.:)
'Frog Pond'
Kurbağa Havuzu
'Frog Pond' Fıskiyesi
'Frog Pond' Çocuk Bahçesi
Yeni arkadaşlar
'Frog Pond' Çocuk Bahçesi
Yeni arkadaşlar


0 yorum:

Yorum Gönder