Pages

Labels

29 Eylül 2016 Perşembe

Boston - Üniversiteler & Kütüphaneler


HARVARD ÜNİVERSİTESİ
John Harvard'ın Heykeli

Harvard Üniversitesi'ni bilmeyen çok az  insan olduğunu varsayarak, kısaca tarihinden söz etmek istiyorum.
1636 yılında, Massachusetts'in Cambridge bölgesinde kurulan, Amerika’nın en eski üniversitesi. İsmini okulun eski yöneticisi John Harvard'dan almış. Çünkü John Harvard, varlığının yarısı olan 780 pound ve ayrıca 320 kitaptan oluşan kütüphanesini, buraya miras bırakmış.Bunun onuruna, üniversiteye adı verilmiş.Kendisinin üniversitenin girişinde,bir sandalyede oturur vaziyette bir heykeli bulunmakta. Heykelin önünde uzun bir kuyruk görürseniz şaşırmayın. Çünkü ziyarete gelen insanlar, bu heykelin sol ayağına dokunmuş bir halde fotoğraf çektirmeye çalışıyorlar. Bu şekilde sol ayağına dokunan kişinin Harvard'a tekrar geleceğine dair bir inanış var. Sürekli dokunulmaktan olacak, heykelin sol ayağının rengi, diğer ayakla kıyaslanınca biraz ağarmış durumda. Biz bu sıraya girmek yerine heykelin önünde fotoğrafımızı çekmeyi uygun bulduk.İlginç bir bilgi de üniversiteye 250 yıl öncesine kadar kız öğrenci alınmaması. Harvard Üniversitesi, gerçekten çok büyük bir kampüs alanına sahip. Kampüsten çıktığınız zaman, Harvard Meydanı'nda hediyelik eşya satan birçok dükkan ve her çeşit restoran bulabiliyorsunuz. Yine bu meydanda kızımın çizgi film ve kitaplarını sevdiği Curious George' ait bir dükkan da var ki biz orada baya vakit geçirdik.
Öncelikle Boston'daki üniversitelere girmenin çok kolay olduğunu söylemek isterim. Türkiye'deki gibi hiçbir güvenlik kontrolünden geçmek zorunda kalmıyorsunuz. Dilediğiniz gibi girip çıkabiliyorsunuz. Hatta üniversitelerin bahçesinde çimlere oturup piknik yapmanız bile olası. Biz bu güzel bahçede dinlenirken, kendimize göre küçük bir ritüelimizi de gerçekleştiriverdik. Ne yazık ki kızımın göbeği artık çok başka yerlerde olduğundan; çizdiği Harvard resmi ile bir iki saç telini bahçedeki ağaçlardan birinin altına gömdük.

Harvard Üniversitesi Kütüphanesi
16 milyonu aşkın kitabın bulunduğu dünyanın en büyük akademik kütüphanelerinden bir tanesi

Dileğimiz-Yaptığımız Resimler

Dilediğimizi gömdüğümüz ağaç

MIT ÜNİVERSİTESİ
(Massachusetts Instutude of Techonology)
MIT Üniversitesi, Boston'un Cambridge bölgesinde bulunuyor. Boston merkez ile Cambridge bölgesinin arasından Charles River nehri geçiyor. Boston merkezden MIT Üniversitesi'ne gitmenin en kolay yollarından biri de, tabii eğer yürümeyi seviyorsanız, Harvard Köprüsü'nden karşıya geçmeniz. Boston tarafında bulunan Esplanade Parkından Harvard Köprüsü'ne çıkabilirsiniz. Sabah saatlerinde gitmeyi tercih ettiğinizde, spor amaçlı köprüden Esplanade parkına giden bir çok insanla karşılaşıyorsunuz. Yürüme mesafesi çok uzun değil. MIT Üniversitesi de hemen bu köprünün bitiminde yer alıyor.
MIT Üniversitesi'ne girişte de herhangi bir güvenlik kontrolünden geçmiyorsunuz. Yalnız üniversite kampüsü çok geniş bir alanda bulunmakta. Üniversitenin web sayfasından rezervasyon yaptırdığınız takdirde, MIT öğrencileri size kampüsün gezilmesinde ücretsiz olarak rehberlik yapıyor. Üniversitenin her bölümünü, sosyal ve akademik hayatlarından örnekler vererek gezdiriyorlar. Vaktiniz varsa, kesinlikle bu tura katılmanızı öneririm.
Harvard Köprüsü

MIT Kampüs Haritası

Makine Mühendisliği okuyan rehberimiz
Üniversite koridoru

Öğrenci yurdundan bir oda



0 yorum:

Yorum Gönder